Arkivet efter Henrik M. Laursen, pastor i Vestervig 1912-1933

Pastor Henrik M. Laursens interesse for lokalhistorie har givet Sydthy-afdelingen et omfattende og spændende arkiv, hvori der kan findes mange interessante oplysninger. Arkivet rummer indsamlede arkivalier fra perioden 1500-1933, nydeligt transskriberede tingbøger for Hassing, Refs og Vestervig samt Laursens egne beskrivelser af egnens personer og begivenheder.

Fotograf A.B. Hansens arkiv

Fotograf A.B. Hansen havde fra engang i 1920´erne frem til 1975 atelier i Bredgade, Hurup. Det omfattende arkiv på mere end 35.000 glaspladetryk står på Lokalhistorisk Arkiv. Tidligere har arkivet desværre ikke været meget anvendt meget, da mange af personerne på billederne ikke kunne identificeres.

Lokalhistorisk Arkiv er imidlertid kommet i besiddelse af nogle registraturer til A.B. Hansens arkiv. Registraturerne er nøglen til at kunne anvende arkivet, idet man ud fra optegnelser i registraturen kan identificere personer på fotografierne. Arkivet bliver dog først fuldt anvendeligt, når oplysningerne i registraturen er inddateret og gjort søgbar i en database.

 

Få dine billeder scannet på arkivet

Du kan også ringe til os og få en snak om det er noget, som er relevant for arkivet at opbevare, og hvis det fx er et billede, som du gerne vil have med hjem igen, kan vi scanne det til vores database.

Lokalarkivet er det sted, hvor du kan finde oplysninger om dit lokalområde, og vi vil altid gerne hjælpe, hvad enten du er slægtsforsker, eller bare gerne vil se billeder af mennesker, bygninger og infrastruktur i forskellige perioder.

Database med information om din lokale egn

Sydthy afdelingen har til formål, at sikre bevaringen af lokalhistorisk dokumentation i det geografiske område som den tidligere Sydthy kommune dækkede.

 

Samlingen i Hurup er registreret i en database. Dermed er registranten gjort søgbar her på hjemmesiden. Klik her for at søge i databaser.

I Sydthy afdelingen vil brugerne kunne finde:

  • Foreningsarkiver
  • Privatarkiver
  • Kommunale arkiver
  • Kirkebøger
  • Folketællinger
  • Fæsteprotokoller
  • Realregistre, Skøde- og panteprotokoller
  • Foto-, medie- og avissamlinger

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler