Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune – Afdelingen i Sydthy

Hurup 25.09.13 006 lille

Som overskriften antyder, består Lokalhistorisk Arkiv for Thisted Kommune af flere afdelinger. Afdelingen i Hurup er i væsentlig grad baseret på arkivalier og billeder fra den gamle Sydthy Kommune.
Hvad der gemmes i arkivet her kan fremsøges i en database, som er søgbar her fra hjemmesiden. Hvis man efter en søgning i denne database - eller registrant - som vi også kalder det - finder noget, man er interesseret i at stifte nærmere bekendtskab med, henvender man sig til arkivet, og vi finder materialet frem. 

 

HAR DU NOGET, DER BØR BEVARES?

Vi er altid interesseret i at modtage kilder, som kan være med til at belyse Sydthys historie. Så hvis du har nogle dokumenter - det kan være breve, billeder eller andet, som du mener er interessant, må du meget gerne aflevere det til os.

Vi modtager både digitale og "analoge" billeder. Og du kan eventuelt få os til at scanne dine billeder, hvis du er interesseret i det. 

En lille del af vores billedsamling har vi lagt på vores billedsite: thistedbilleder.dk

LIDT OM AFDELINGENS HISTORIE

Et lokalhistorisk arkiv bygger på fundamentet af mange dygtige menneskers indsats for at bevare historien. Blandt arkivets væsentlige grundlæggere var blandt andet Elly Mardal (1924-2014). Læs her journalist Villy Dalls portræt af hende i anledning af 70 års fødselsdagen: Lokalhistorikeren Elly Mardal - og læs datteren Inge Mardals beretning om starten på det lokalhistoriske arkivarbejde i Sydthy.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler