Information 6.7 1979:

Overraskende velkomst til sommerfolket i
Thy

Thy lejr 23Thy. 5. juli – Det eneste, vi nu venter på, er, at pressen skal tabe interessen, så lejren kan falde ned og fungere efter sit formål, bemærkede Henning Prins for Det ny Samfund. Udtalelsen faldt i går middags efter dagens tiende interview.
Interessen for Det Ny Samfunds sommerlejr i Thy har været overraskende, selv for arrangørerne. Journalister, fotografer, radiofolk og andre med tilknytning til massemedierne har i weekenden lagt så stort beslag på deltagernes tid, at sommerlejren endnu i går ikke var blevet det, den skal være: et sted for uorganiseret afslapning indenfor organiserede rammer. Lejren ligger tæt på nogle uopdyrkede græsarealer med buskbevoksning mellem hovedvej 11 og Limfjorden et par kilometer fra landsbyerne Frøstrup og Glædeby. Der er 200.000 kvadratmeter eller 40 tdr. land at tumle sig på, og indtil i aftes havde 500 indfundet sig med telt og oppakning. Udover deltagernes egne grejer har DNS lejet en række store telte af civilforsvaret og indrettet en nedbrændt gård som kontorlokale.

Faciliteterne
Det er ikke muligt for dette minisamfund at isolere sig helt. En halv snes småbutikker handler med mikro-makro-mad og biodynamiske fødevarer. Desuden er der thetelt, teatertelt, slik- og øltelt, toiletvogne og friluftsmusik. Også New Eksperimental College fra Skyum Bjerge har en afdeling her. Men sommerlejren vil dog næppe blive en isoleret enklave. Thyboerne strømmede i de første to dage til i stimer for at iagttage beboerne. DNS opkræver op til en femmer af de besøgende biler afhængigt af, hvor rige, de enkelte ser ud. Folkene fra Frøstrup og Glædeby skal dog ikke betale entré. Det er ikke god tone at flå sine naboer. Det er også gennemført, at gæster kan bo i lejren til en billigere pris – afhængigt af varigheden – end de 100 kr, der fra starten var fastsat. Lejren var ved åbningen ikke helt klar, men bliver det formodentlig i løbet af denne uge, DNS regner med, at man vil blive ved med at forbedre forholdene, indtil de sidste tages ned midt i september.

Succesen
Om sommerlejren gentages til næste år afhænger naturligvis af succesen ikke blot blandt deltagerne – den er givet på forhånd – men også blandt egnens beboere. DNS har købt jorden for kr. 140.000, og laves der ikke sommerlejr mere, vil grunden blive anvendt til andet formål, en højskole har været nævnt. Efter de første par dage ser det dog ud til at Thyboerne ikke blot kan leve side om side, men også sammen. Da særtoget ankom til Thisted med 250 lejrdeltagere, var hele byen på benene for at overvære ankomsten. Deltagerne hang ud af vinduet, medens toget kørte ind, men da mængden blev synlig, trak de fleste forskrækket hovedet til sig. Velkomsten vakte først undren, senere glæde. Efter modtagelsen blev deltageren fragtet til lejren i busser.
En enkelt red de 21 km på medbragt hest.

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler