Aktuelt juli 1970:

Frøstrups provopræst

Den 47-årige pastor Olaf Refshauge, Våbensted, der vakte opsigt over det ganske land ved en utraditionel gudstjeneste i Frøstrup-lejren har uddybet sine meninger. Han opfordrer sine kolleger og sognebørnene til at smide tøjet for at være

sammen på en ny måde. Hans egen kirke står engang imellem tom, men i aktivistlejren i Frøstrup lyttede 400 - og kritiserede ham.

Lad os smide figenbladet, så vi står nøgne over for hinanden. Også sammen med vore meninger, siger han til dagbladet BT.

Denne opfordring har Olaf Refshauge ladet gå videre til sine kolleger gennem præsteforeningens blad.

Den gråskæggede præst med det halvlange hår mener det bogstaveligt.

”Jeg kunne tænke mig at bruge en hel søndag i præstegårdens have til at lære mit sogn en ny måde at være sammen på. I haven skulle opsættes pølsevogne og ølboder. Jeg - og de af sognebørnene der er frie nok - går rundt uden tøj. I et

hjørne af haven slår vi et par grene sammen til et kors, sætter nogle ølkasser sammen til et bord. Der vil jeg holde min prædiken og bagefter uddele portvin og franskbrød til gæsterne.

Thy lejr 89

12. juli 1970. Gud fik - også - en chance i Thy-lejren (Frøstrup-lejren). De andagtsøgende ventede pænt med at tage ordet, til præsten - pastor Olav Refshauge fra Våbensted på Lolland - var færdig og lod en flaske sherry og et nadver-franskbrød gå ned blandt de godt 200 unge, som undervejs havde forfrisket sig med et par gedigne vandpiber. Men så kom diskussionen i gang. Hvorfor føres der krig i Guds navn - var et af spørgsmålene. 

Foto: Tage Jensen

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler