TEKSTER OM THYLEJREN

Skærmbillede 2020-03-14 kl. 14.17.29.png

Land og Folk juni 1970

Jyllands-Posten juli 1970:

Information juli 1970

Aktuelt juli 1970:

Dagbladet Politiken juli 1970
Sommerlejren i Thy:

Information august 1970:

Information august 1970

Information august 1970:

Information august 1970:

”Hovedbladet” - ungdomsoprørets
hoforgan - 1971:


af forfatteren Carl Heinrich Petersen

Politiken juni 1999, kronik


af Niels Martinov

Eftermæle 1999

Aktuelt juli 2000


I dag fylder Thylejren 30 år som
en hyldest til anarkistiske dyder og
indre værdier.

Politiken august 1970:
”FRA THY til Møn har denne sommers lejre af ungdom fra alle sociale lag krævet et nyt samfund. De er dødtrætte af og keder sig i det etablerede demokrati, de vil noget andet. Selv om det er lykkedes for nogle at vække forargelse og appellere til dommedagsinstinkter blandt borgerskabets sædelige, har deres eksperimenterede adfærd også avlet en sund reaktion. For vender man det døve øren til slagordene og flosklerne fra de sekteriske, kan der drages en sund lære af de unges forsøg på at skabe noget ”andet””.

Information august 1970:
"Forholdet mellem naboer og ”langhårede” er et spørgsmål om at møde hinanden på hinandens betingelser. Den slags er blevet forsøgt under de fodbold- og håndboldkampe, som blev gennemført mellem lejren og Frøstrup og Østerild sportsklubber. Det blev nogle festlige forestillinger, hvor det blev af ganske underordnet betydning, at lejren tabte 8-1 og 13-2. Imidlertid er det jo to verdener, der skal mødes. En med og en uden myndigheder”.

Information august 1970:
”Mere generelt kan det heller ikke undgå at gøre indtryk på de mere eftertænksomme beboere på egnen, at den thyske ungdom for første gang i årtier ikke forlader stedet, så snart de skal tjene penge, men bliver, fordi der er sjovt at være. Den lokale ungdom kommer selvfølgelig til beat-arrangementerne i lejren”.

Information august 1970:
”Det var svært at håndhæve fællesmøde-beslutningen om at lukke turisterne ude fra lejren. ”Vagtholdet” ved indgangen bestod af folk fra begge fløje – turisterne blev både budt velkommen og forment adgang til lejren. Ifølge legenden skal der endda være tilfælde, hvor det ene parti forklarede manden ved rattet, at der var adgang forbudt, mens det andet parti samtidig forklarede mandens kone i den anden side af bilen, at selvfølgelig var de velkomne. Hvordan turisterne slap ud af denne situation uden at blive skizofrene – ja, det melder historien intet om”.

 

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler