Nyt på hjemmesiden: 

Tre gange har Thisted fejret købstadsjubilæum

Thisted 1924 Kongebesg2 2I 2024 kan Thisted Købstad fejre sit 500 års jubilæum som købstad. Og allerede nu arbejder man i Thisted Kommune på at markere det runde tal. Men hvordan festligholdt man jubilæet ved tidligere lejligheder?  

Bækkens vej gennem Thisted By

Nytorv vignet

 

 

 

 

 

 

 

I forbindelse med åbningen af "Smedjen" - den ny passage fra Nytorv til Storegade - har der været en lille diskussion om at åbne Bækken, der i rør løber under området. I tekst og billeder fortæller vi historien om, hvordan Bækken kom til at præge kvarteret omkring Nytorv, Strømgade og Hjultorv - og beboernes ønske om at få den overdækket. 

 

Historien i Billedet - Billedet i Historien

Nybyggeri spoler biografen tilbage

Gennem en årrække bragte Thisted Dagblad lokalhistoriske artikler, som Lokalhistorisk Arkiv leverede. Artiklerne tog udgangspunkt i eet eller flere billeder, som arkivet fortalte historien bag. Vi synes, at disse - ind imellem ret underholdende tekster - fortjener at blive genlæst her på hjemmesiden. Klik på billedet for at få historien bag billedet.
God fornøjelse!



 Da den spanske syge hærgede Thy for over 100 år siden

Arup 0050jpg
Via klip fra de lokale aviser oprulles historien om, hvordan den spanske syge for godt 100 år siden hærgede i Thy - og forvoldte nedlukning af samfundet.
Læs her


Syndikalist-løjtnanten


 

 

75 året for Befrielsen:
Retsopgøret

Befrielsen af Thy.jpg

Se en lille film om, hvad der skete i Thy, da budskabet om den tyske kapitulation lød den 4. maj om aftenen.



Vildsund Dyrehave for en menneskealder siden

 
 

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler