Thisted Dagblad, 1. september 1970:

Frøstrup-lejren måtte have
politibeskyttelse

Kirkebesættelsen ophidsede de lokale beboere i en sådan grad, at de efter de 15 aktivisters anholdelse vendte sig imod sommerlejren i Frøstrup.
Knap havde politiet forladt Hjardemål med den anholdte, før flere hundrede lokale mænd og kvinder satte kursen mod Frøstrup, og kort tid efter kimede Det ny Samfunds beboere på det nærmeste politiets telefoner ned i forsøg på at få så hurtig og effektiv politibeskyttelse som muligt.
- Det var jo unægtelig en lidt anden situation, end vi er vant til, men selvfølgelig måtte vi straks sende nogle mand til lejren for at neddæmpe gemytterne, siger en talsmand for politiet i Thisted.
Kun få af de lokale beboere kom ind i lejren, inden politiet nåede frem. De fik ødelagt en mikro-makro-butik, et lysanlæg og en rude, og der var opstået et voldsomt slagsmål med nogle af lejrbeboerne, før omkring 50 betjente kom til stede og bl.a. ved hjælp af hunde fik de to parter skilt.
Politiet forhindrede en større menneskemængde udenfor lejren i at komme ind og holdt vagt endnu nogen tid efter, at de ophidsede lokale havde trukket sig tilbage.

31. august 1970. Thy-lejren (Frøstrup-lejren). En mindre gruppe fra lejren var modige nok til at tage til Hjardemål Kirke, men det skulle de aldrig have gjort. De blev jaget langt væk af ophidsede lokale beboere. Og det foregik ikke helt uden skrammer.         

Foto: Tage Jensen

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler