Information 4. september

Aktivisterne fra
Hjardemål løsladt

De 15 unge aktivister, der natten til mandag besatte Hjardemål Kirke i Thy, blev torsdag løsladt, efter at de 13 havde kærer fængslingskendelsen på tre uger til landsretten.
Kort tid efter, at landsretten havde afsagt løsladelseskendelsen, besluttede politimester J.A. Bodenhoff, Thisted, også at løslade de to aktivister, der ikke havde kæret.
- Vi må naturligvis følge landsrettens afgørelse og dermed også løslade de to aktivister, der ikke kærede kendelsen. På nuværende tidspunkt kan vi ikke sige, hvem af de 15 unge, der bærer hovedskylden for kirkebesættelsen.
Selv om det forekommer utraditionelt at løslade fængslede, fordi andre fængslede kærer til landsretten, er fremgangsmåden fuldt korrekt, udtaler politimester J.A. Bodenhoff. (RB)

Thy lejr 171

31. august 1970. Thy-lejren (Frøstrup-lejren). Flere hundrede mennesker var i løbet af dagen kommet til Hjardemål Kirke og den langvarige besættelses-affære. Anholdelsen af aktivisterne blev fulgt med særlig opmærksomhed, og mange havde svært ved at holde mishagsytringer tilbage, da de unge aktivister blev ført fra kirken ud til rutebilen fra Thinggaard i Aalborg, der spillede rollen som salatfad i dette sensommer-drama. 

Foto: Tage Jensen

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler