Eftermæle 1999:

Tal ikke ondt
om Thy-lejren!

”Kom ikke i dag og tal dårligt om Thy-lejren eller Blomsterbørnene. Det var dem, der fik os til at skifte kurs. Måske ikke så meget, men helt sikkert i den rigtige retning”.
Skrev Birk Keller i et tilbageblik i Dagbladet Informations kronik december 1999. Han var en af de angiveligt 10.000 lejrdeltagere dengang i 1970.
Og han forklarede nærmere:
”Når det gælder miljøet, er det stensikkert, at uden Thy-lejren havde Danmark i dag ikke haft så fornem en plads på top ti-listen inden for dette område. Også selv om der er langt igen. Det sociale og miljønære eksperiment medførte, at Danmark blev det første land, som fik en statsinstitution med Ministeriet for Fourureningsbekæmpelse allerede i 1971, det senere miljøministerium i 73. Lad os bare nævne og rose NOAH, som startede op i 1969 og forlangte en miljøregulering af vores virksomheder. De var på pletten i Thy. Det samme var angiveligt en del folk fra Danmarks Naturfredningsforening. Og vores opfattelse af den føde, vi fik i munden, blev grundigt revideret med mellem 20 og 30 spisesteder, der alle serverede forskelligt mikro-makromad. Det belgiske firma Lima fik også sit virkelige gennembrud under denne unikke festival med salg af ris, gomasio, tahin og især deres riskager gik virkelig som varmt brød. Dagens debat om ordentlige deklarationer på alle vores fødevarer har givet taget sit udgangspunkt i de nye ting, vi blev opmærksomme på under opholdet nordenfjords i 1970”.

Thy lejr 25

4. juli 1970. Mange musikere, bands og grupper prøvede kræfter og evner af på publikum i Thy-lejren (Frøstrup-lejren). Flere blev senere kendte og "store" navne på den danske rockscene. F. eks. Kim Larsen med Gasolin og Gnags. Sidstnævnte dukker op allerede den første dag. Det samme gælder Blue Sun og Hurdy Gurdy. Til deres og andres udfoldelser er der bygget en udendørs tribune af jernbanesveller. Også teatergruppen Secret Service er kommet. Det ny Samfund laver sit eget børneteater, og der bliver biograf med "avantgardistiske film".

Joomla! fejlsøgningskonsol

Session

Profilinformation

Hukommelsesforbrug

Database forespørgsler